Frivilliga Radioorganisationen

FRO Jämtland / Härjedalen

FRO Jämtland-Härjedalen

Kontaktinformation

FRO Jämtland/Härjedalen
Inger Stigsdotter
Nävervägen 24 E
831 72 ÖSTERSUND
E-post: jamtland-harjedalen@fro.se
Tel: 0708-894197

Välkommen till FRO Jämtland/Härjedalen

Frivilliga Radioorganisationen (FRO) är en frivillig försvarsorganisation för sambandsintresserade. Kvinnor och män i alla åldrar kan bli medlemmar. Vi bemannar sambandsbefattningar i Försvarsmakten samt inom samhällets krisberedskap. FRO Jämtland/Härjedalen förser 14. hemvärnsbataljonen - Fältjägarbatajonen - med specialister i sambandstjänst.  

Är du intresserad av teknik, samband och radio? Då är det dig vi söker!

Kom med i FRO Jämtland/Härjedalen!

Kontakta FRO Jämtland/Härjedalen. - Ansök om medlemsskap

Kälarne och Utanede

Kung Chulalongkorns paviljong

Kälarne radiomuseum

I september genomförde FRO Jämtland/Härjedalen tillsammans med Jemtlands radioamatörer en resa till östra Jämtland, givetvis med fokus på radio.

 

Vårt första mål var Kälarnes välfyllda radiomuseum, dit vi anlände efter en mindre avstickare orsakad av felvridna vägskyltar. Väl på plats var det svårt att inte häpna över den stora och välskötta samlingen kommunikationsteknik, från 1800-talets telegraf och ända fram till nutid. Vi fick en insatt guidning, och alla resans deltagare hade personliga minnen av någon eller några apparater, minnen som de gärna berättade för de andra.

 

Därefter åkte vi till Utanede, där vi först åt en utsökt lunch på Holmstagården. Sedan var det dags för ett besök vid Kung Chulalongkorns paviljong, där vi av en kunnig guide fick höra den osannolika historien om hur det kommer sig att världens enda thailändska paviljong med kunglig spira, utanför Thailand, står i den oansenliga byn Utanede i östra Jämtland.

 

Eftersom det som förenar resans deltagare är radiointresset var nästa anhalt King Chulalongkorn Memorial Amateur Radio Society (SI9AM), inte långt från paviljongen.

 

Hemresan gick huvudsakligen längs vackra småvägar i Ragundas fantastiska landskap.

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök